Известие

Collapse
No announcement yet.

Здравейте колеги имам няколко въпроса

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Здравейте колеги имам няколко въпроса

Здравейте на всички , така де въпросите ми са три:
    1.Какво масло да сложа за хидравликата на колата дочух АТФ но какво точно трябва.
    2.Какво масло да сложа за двигателя и какъв маслен филтър (ако има голямо значение разбирасе)
    3.И да ме ориентирате като ламб сонда какви варианти имам , в смисал интересуват ме сегашни цени и дали смяната и е сложна.
    Става дума за Алфа разбирасе ГТВ 2.0 твин спарк 16в 98 година- 150-те коня модела.
    Благодаря за вниманието

1. Точно си чул, каквато марка си харесаш.
    2. 10W40 каквато марка си харесаш.
    3. Първо трябва да си сигурен, имай предвид че съм сменял работеща сонда
    4. И друг път ползвай търсачката
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

В тоя ред на мисли, колегите с ДжеТеВе-та да споделят какво масло слагат и дали има значение дали ще е примерно Валволинче 10/40 или си е най-добре Селения с Марката Алфа мисля, че беше 20к ?!
      П.П. МНОГО Важно въпросче, след основен ремонт на двигателя, че ме питат, на колко км е препоръчително да се смени маслото за да излезе каквото има от наместване на разни части 1000/1500км ?! Мерсаж на който се вкл
      Alfa Romeo GTV 150hp

Comment

Колега аз съм със Селнийка ,и това е маслото препоръчано от производителя ,ама до тука спирам ,че се почват едни спорове кое масло е по добро.
        И добре дошъл в сектата много безавариини километри с красавицата
        Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
        Fiat Bravo II 1.4 90hp
        sigpic
        Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Извинявам се , наистина сте прави ,че трябваше търсачката да използвам , но исках да чуя мнение точно на собственици на ГТВ (сектанти хехе).Значи май ще се спра на маслото което mochko1 казва защото съм чувал ,че е добро . За маслото в хидравликата АТФ но декстрон 2 или 3 ? За ламб сондата ходих и диагностик ми каза ,че е заминала и съм склонен да му вярвам не заради професията му ами защото разхода ми от 15 си скочи на 17 и видях на компютъра (уж) грешката , така де да ме ориентирате с цени и места от кадето да я закупя във Варна.

Comment

Първоначално публикувано от ewm Покажи съобщение
            Извинявам се , наистина сте прави ,че трябваше търсачката да използвам , но исках да чуя мнение точно на собственици на ГТВ (сектанти хехе).Значи май ще се спра на маслото което mochko1 казва защото съм чувал ,че е добро . За маслото в хидравликата АТФ но декстрон 2 или 3 ? За ламб сондата ходих и диагностик ми каза ,че е заминала и съм склонен да му вярвам не заради професията му ами защото разхода ми от 15 си скочи на 17 и видях на компютъра (уж) грешката , така де да ме ориентирате с цени и места от кадето да я закупя във Варна.
            150-200 кинта ,за магазин във Варна незнам ,ама ето ти интернетски магазин изпробван многократно www.axm-auto.com
            П.П. И моята сонда е за смяна
            Fiat Bravo II 1.4 90hp
            sigpic

Comment

колега отиваш в киров-бош срещу метро там на щанда за авточасти работи човек от форума.миналата седмица бях там на диагностика и моята сонда не работи и я има там налична струва 120лв оригинална бош.сменя се при студен двигател и смяната е 25лв но моето гтв е фаза 2.твоята сонда може да е малко по скъпа.отивай там са наши хора и за диагностика и за части с които могат да помогнат има издествани специални цени от скоро.там също ще ти я сменят.
              Alfa romeo GTVex
              Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
              Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
              Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
                колега отиваш в киров-бош срещу метро там на щанда за авточасти работи човек от форума.миналата седмица бях там на диагностика и моята сонда не работи и я има там налична струва 120лв оригинална бош.сменя се при студен двигател и смяната е 25лв но моето гтв е фаза 2.твоята сонда може да е малко по скъпа.отивай там са наши хора и за диагностика и за части с които могат да помогнат има издествани специални цени от скоро.там също ще ти я сменят.
                Подкрепям 100% щом колегата е от Варна... там е местото!
                Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Не ,че искам анти-реклама да направя ,ама и аз ходих на диагностика скоро там и човекът не можа да намери буксата за диагностика на еърбега (,а аз я открих по пътя към Разградь като си изтървах телефона зад седалката и видях една букса да стърчи от под задната седалка !?!) При тестването на клапанчето за премахване вакума в резервоара мисля ,че стана нещо и сега имам едно чаткане от там някаде ,като за това не съм сигурен дали диагностика предизвика това чаткане ,но преди го нямаше. Също така не съм сигурен ,че е от клапанчето!!! Поне съм доволен ,че ЕКУ-то ми нямаше грешки никакви.

П.П. И плащането на сметката става много трудно ,ако не си бил и преди там не можеш да си платиш поне 15 минути (На мен ми отне малко повече хахахаха )
                  Last edited by mochko1; d.m.y г., 16:44.
                  Fiat Bravo II 1.4 90hp
                  sigpic

Comment

незнам аз съм доволен колега а това че не е намерил буксата мисля не е проблем те са завряни каде ли не на гтв-то.на ралични места са при фаза 1 и фаза 2 иначе човека на диагностиката си е свестен а колегата от форума който е на щанда за авточасти помага с квото може и всички форумни алфи са там специално за диагностика ламбда сонда и дебитомери най вече и са доволни хората аз също.а иначе плащането си е проблем голямо лутане.
                    Alfa romeo GTVex
                    Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                    Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                    Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

То май на фаза 2 буксата е само една и всичко се тества през нея ама на по дъртите като мойта еърбега е с отделна букса ,малко кофти ми стана от цялата случка (особенно след новината за тръгнала ламбда ) ,ама като се наложи нова диагностика пак там ще ида със сигурност ,явно аз съм каръка на форума (то не беше диагностики ,термостати дефектни и куп глупости каръшки ама лИбоФ к'о да я правиш трудно ще се откажа от тая алфа пуста)

emw Колега не ме слушай мене с мойте проблеми ,магазина и сервиза изглеждат доста добре и вдъхват доверие!!! И късмет с колата
                      Fiat Bravo II 1.4 90hp
                      sigpic

Comment

Working...
                      X